Gratis (online) persoonlijk huidadvies en stappenplan
Rechtstreeks uit onze DermaClinic vestigingen.
Gratis verzending bij bestelling vanaf €40,-
Voor 22.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

Huidverzorging tijdens de coronaperiode

Had je pre-corona een vaststaande huidverzorgingsroutine? Grote kans dat deze routine er in tijden van corona anders uitziet. Of dat je het reinigen en verzorgen van je huid op een laag pitje hebt gezet. Wat jouw situatie ook is, in dit artikel ga ik in op het belang van goede huidverzorging tijdens de coronaperiode. Want júist in deze gekke tijden kan je huid meer aandacht en verzorging gebruiken.

Grondig reinigen

Van veel vrouwen hoor ik dat ze tijdens de coronaperiode geen of minder make-up dragen. Bijvoorbeeld omdat ze thuiswerken, of omdat ze vanwege de coronacrisis drukker zijn en make-up geen prioriteit heeft. Begrijpelijk, maar deze keuze heeft een keerzijde: het reinigen wordt vaak achterwege gelaten. Hoewel je huid zonder foundation, poeder of blush schoon oogt, haal je ook op een make-uploze dag vuil binnen. Wat dacht je van uitlaatgassen, bacteriën en talg? Om je huid te ontdoen van dit vuil dien je je huid óók na een dag zonder make-up goed schoon te maken. De C-ME Cleanse & Prepare-producten zijn hier perfect voor – voor ’s avonds én in de ochtend. Zo reinigt de Deep Cleanser tot diep in de poriën, houdt dagelijks exfoliëren met Vivid Scrub de talgproductie in balans en bereid je je huid met Daily Exfoliant en Clarifying Pads voor op je serum en moisturizer. Een goed gereinigde huid is ontvankelijker voor de werkzame stoffen uit verzorgingsproducten – nóg een reden om je huid elke dag grondig te reinigen.

Stress = een grote boosdoener

Minder werk of juist (te) veel werk, zorgen om gezondheid en veiligheid: de coronacrisis kan een flinke dosis stress met zich meebrengen. En laat stress nou een grote boosdoener zijn voor de huid. Wie stress ervaart, kan sneller last krijgen van een grauwe huid, van droogteplekken, maar ook onzuiverheden kunnen de kop op steken in stressvolle situaties. Juist om je huid in balans te brengen, is het van belang je huid goed te blijven reinigen en verzorgen. Daar is geen arsenaal aan producten voor nodig; met een paar goede basisproducten hou je je huid tijdens de coronaperiode gezond en mooi. De producten die ik in ieder geval adviseer om je huid in stressvolle tijden in goede conditie te houden.

Een combinatie van deze ingrediënten zorgt voor een optimaal schone huid, gaat dode huidcellen en dofheid tegen, werkt tegen vroegtijdige huidveroudering én kalmeert en hydrateert de huid. Wil je weten welke producten geschikt zijn voor jouw huid tijdens de coronaperiode? Kom gerust eens langs in één van onze klinieken of neem contact met ons op.

Over DermaClinic en dr. Catharina Meijer

Dr. Catharina Meijer is oprichter van landelijke kwaliteitsketen van cosmetische klinieken DermaClinic, voorzitter van de beroepsvereniging voor cosmetisch artsen NVCG, en dé voorvechtster van kwaliteitsverbetering en erkenning van de cosmetische geneeskunde. Dit laatste leidde eerder al de totstandkoming van de opleiding tot cosmetisch arts en de titelbescherming van cosmetisch artsen. Hiertoe werkte zij als voorzitter van de NVCG in de afgelopen zeven jaar intensief samen met de overheid en andere medische disciplines. Meijer is gedreven om kwalitatief hoogwaardige cosmetische behandelingen voor iedereen bereikbaar te maken zodat meer mensen eruit kunnen zien zoals zij zich voelen. DermaClinic staat dan ook voor maximaal resultaat zonder ingrijpende operaties. Dr. Catharina Meijer en haar collega’s werken alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Lees meer over DermaClinic >