Gratis (online) persoonlijk huidadvies en stappenplan
Rechtstreeks uit onze DermaClinic vestigingen.
Gratis verzending bij bestelling vanaf €40,-
Voor 22.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

Waarom cosmeceuticals beter zijn voor je huid dan ‘gewone’ cosmetica

Huidverzorgingsproducten zijn er in alle soorten, maten en prijscategorieën. Het is een misvatting dat dure cosmetica per definitie beter werkt, maar wat wél bepalend is voor de uitwerking op de huid is de ingrediëntenlijst. Bevat een cleanser, serum of crème hoge doseringen kwalitatief hoogwaardige stoffen? Dan kan je ervan uitgaan dat het product beter werkt dan een product dat alleen goedkope grondstoffen bevat, zoals de meeste crèmes uit de drogisterijschappen. In dit artikel gaan we in op het verschil tussen zogenoemde cosmeceuticals en ‘gewone’ cosmetica, en het verschil voor de huid.

Wat zijn cosmeceuticals precies?

Cosmeceuticals zijn huidverzorgingsproducten die zich qua positionering op de grens tussen cosmetica en geneesmiddelen bevindt. Het zijn kortweg producten die een farmaceutische werking hebben. Omdat de term ‘cosmeceuticals’ niet beschermd is, kan ieder merk zijn crème een cosmeceutical noemen. In de praktijk zien we echter dat cosmeceuticals skincare is die huidverbetering kan bewerkstelligen. In cosmeceuticals vind je hoogwaardige ingrediënten in hoge doseringen, waardoor ze huidproblemen kunnen voorkomen en verhelpen. Deze huidverbeterende skincare vind je ook bij C-ME.

Krachtige ingrediënten die hun werk doen

De werking van een huidverzorgingsproduct valt of staat met de ingrediëntenlijst. Bevat een crème hoofdzakelijk stoffen als glycerine en sheaboter? Dan zul je van dit product ongetwijfeld een zachtere huid krijgen, maar huidproblemen als pigmentatie, fijne lijntjes en rimpels pak je er niet mee aan. Dr. Catharina Meijer: “Voor C-ME hebben we heel bewust gekozen voor hoge concentraties actieve stoffen en antioxidanten. We selecteerden de meest actieve en stabiele vorm van bepaalde stoffen, zoals retinol en ascorbyl glucoside (vitamine C). Zo weten we zeker dat het product huidverbetering oplevert. Op lange termijn zijn de resultaten geweldig!”

De juiste dosering telt

In veel producten uit het drogisterij- of parfumerieschap vind je tegenwoordig actieve stoffen, zoals vitamine C, glycolzuur en hyaluronzuur. Deze ingrediënten zijn hoogwaardig, maar zijn voor de huid vooral van waarde wanneer de stof in een hoge dosering aanwezig is in het product. In de meeste drogisterijproducten zit een te lage dosering om huidverbetering te kunnen bieden. Met retinol bereik je de beste resultaten vanaf 0,25%, vitamine C moet voor minimaal 2% aanwezig zijn om effectief te zijn en voor vitamine E geldt een grens van 1%. “Kijk ook naar de positie van het ingrediënt op de ingrediëntenlijst. Hoe hoger de stof staat vermeld, hoe meer ervan in het product zit en hoe effectiever het dus is”, aldus dr. Meijer. Ook de verpakking speelt een belangrijke rol. De flacons van C-ME zijn lucht- en lichtdicht, waardoor de werkzame stoffen goed bewaard blijven en actief worden wanneer ze op de huid worden aangebracht.

Over DermaClinic en dr. Catharina Meijer

Dr. Catharina Meijer is oprichter van landelijke kwaliteitsketen van cosmetische klinieken DermaClinic, voorzitter van de beroepsvereniging voor cosmetisch artsen NVCG, en dé voorvechtster van kwaliteitsverbetering en erkenning van de cosmetische geneeskunde. Dit laatste leidde eerder al de totstandkoming van de opleiding tot cosmetisch arts en de titelbescherming van cosmetisch artsen. Hiertoe werkte zij als voorzitter van de NVCG in de afgelopen zeven jaar intensief samen met de overheid en andere medische disciplines. Meijer is gedreven om kwalitatief hoogwaardige cosmetische behandelingen voor iedereen bereikbaar te maken zodat meer mensen eruit kunnen zien zoals zij zich voelen. DermaClinic staat dan ook voor maximaal resultaat zonder ingrijpende operaties. Dr. Catharina Meijer en haar collega’s werken alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Lees meer over DermaClinic >