Gratis (online) persoonlijk huidadvies en stappenplan
Rechtstreeks uit onze DermaClinic vestigingen.
Gratis verzending bij bestelling vanaf €40,-
Voor 22.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

Waarom vitamine C onmisbaar is voor een gezonde, jeugdige huid

Als het op vitamines aankomt, is C dé onmisbare vitamine voor een mooie, gezonde en jeugdige huid. Vitamine C beschermt onder meer de huidcellen, werkt ontstekingsremmend en gaat huidveroudering en pigmentatie tegen. Ook dr. Catharina Meijer gelooft heilig in de werking van vitamine C en koos het krachtige antioxidant voor C-ME Retinol Bright Skin. In dit artikel gaan we in op de werking van vitamine C en de vele voordelen voor de huid.

Een beschermend, verhelderende en herstellende vitamine

Of je nu een normale, droge, vette of rijpe huid hebt: ieder huidtype is blij met vitamine C. Vitamine C is een antioxidant dat bewezen huidverbeterende eigenschappen heeft. Zo is het poweringrediënt in staat de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen én kan vitamine C bestaande schade (pigmentatie, fijne lijntjes) door bijvoorbeeld UV-straling verzachten. Vitamine C staat er bovendien om bekend de teint te verhelderen en egaliseren. Andere voordelen van vitamine C: het antioxidant zorgt ervoor dat er minder vocht aan de huid ontsnapt en zorgt voor een betere elasticiteit van de huid. Vitamine C is mild voor de huid en kan door iedereen worden gebruikt.

Stabiele vorm van vitamine C

De ene vorm van vitamine C is de ander niet. Dr. Catharina Meijer: “Let er bij de keuze voor vitamine C op dat je kiest voor een stabiele variant van vitamine C. Een effectieve en stabiele vorm van vitamine C is ascorbyl glucoside, de variant we gebruiken in C-ME Retinol Bright Skin 0,25% en 1%.” Ascorbyl glucoside is in feite vitamine C gemixt met glucose. Wanneer het antioxidant is gemengd met andere hoogwaardige ingrediënten – bijvoorbeeld retinol, zoals in C-ME Retinol Bright – en volledig in de huid is getrokken, wordt ascorbyl glucoside omgezet in pure vitamine C. Dit maakt ascorbyl glucoside een effectief ingrediënt tegen onder meer huidveroudering en pigmentatie.

Powerduo: vitamine C en retinol

Vitamine C is een antioxidant dat op zichzelf krachtig werkt, maar in combinatie met andere antioxidanten nóg meer resultaten laat zien. “In Retinol Skin Bright 0,25% en 1% combineren we retinol en vitamine C, voor een krachtige werking tegen hyperpigmentatie. De hoge doseringen retinol en vitamine C dragen bij aan een heldere, egale teint en stimuleren de aanmaak van nieuwe huidcellen”, aldus dr. Meijer.

Over DermaClinic en dr. Catharina Meijer

Dr. Catharina Meijer is oprichter van landelijke kwaliteitsketen van cosmetische klinieken DermaClinic, voorzitter van de beroepsvereniging voor cosmetisch artsen NVCG, en dé voorvechtster van kwaliteitsverbetering en erkenning van de cosmetische geneeskunde. Dit laatste leidde eerder al de totstandkoming van de opleiding tot cosmetisch arts en de titelbescherming van cosmetisch artsen. Hiertoe werkte zij als voorzitter van de NVCG in de afgelopen zeven jaar intensief samen met de overheid en andere medische disciplines. Meijer is gedreven om kwalitatief hoogwaardige cosmetische behandelingen voor iedereen bereikbaar te maken zodat meer mensen eruit kunnen zien zoals zij zich voelen. DermaClinic staat dan ook voor maximaal resultaat zonder ingrijpende operaties. Dr. Catharina Meijer en haar collega’s werken alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Lees meer over DermaClinic >