Gratis (online) persoonlijk huidadvies en stappenplan
Rechtstreeks uit onze DermaClinic vestigingen.
Gratis verzending bij bestelling vanaf €40,-
Voor 22.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

Zonschade voorkomen? Bescherm je huid dagelijks

SPF smeren is altijd van belang, daarom dus niet wachten met smeren tot we weer een zonnetje zien. Toch denken veel mensen pas na over een bescherming als de zon gaat schijnen. Lijkt logisch; een gezonde huid heeft een mate van zelf-beschermend vermogen. Maar de zon en diepe stralingen beschadigen jouw huid direct al na 10 minuten blootstelling. Het dagelijks gebruiken van een SPF is van belang voor UV-A, want die is het hele jaar actief en bevindt zich in daglicht óók tijdens bewolkte dagen. Deze straling veroorzaakt huidveroudering en zal de huid snel en het hele jaar door aantasten. Tijdens de krachtige zonnestraling in het voorjaar en zomer is blootstelling van je huid met SPF van belang voor UV-A en UV-B.  De UV-B zorgt voor ‘bruining’ en ‘branding’ van de huid. Zorg dagelijks goed voor de bescherming van je huid tegen UV-A en UV-B. En wat dacht je van bescherming tegen andere straling? Daar heb je een BROAD SPECTRUM bescherming voor nodig!

Wat is broad spectrum bescherming?

Dit klinkt als een bijzondere bescherming en dat is het ook! Het broad spectrum zorgt ervoor dat de huid beschermd wordt tegen alle schadelijke UV-stralingen in licht. Denk hierbij aan UV-A, UV-B, HEV en Ultravioletstralingen. Deze schadelijke UV-stralingen versnellen het verouderingsproces van de huid en beschadigen de huid waardoor problemen als acne, hyperpigmentatie, pigmentvlekjes, rosacea en, bij te veel blootstelling, zelfs huidkanker kunnen ontstaan.

UV-stralingen zijn bekend vanuit direct zonlicht. Echter, bij aanwezigheid van daglicht (zonder direct zonlicht) komen ook al schadelijke stralingen vrij die je huidverouderingsproces onbewust kunnen versnellen. Smeer daarom niet alleen je UV -protector als de zon schijnt, maar zorg ervoor dat je altijd en elke dag de huid goed beschermt tegen schadelijke stralingen én zonlicht.

Huidveroudering wordt nog altijd het snelst opgelost door vroeg en consequent te starten met een bescherming van de kostbare huid. Samen met stress, lifestyle en slechte verzorging staan UV-stralingen op nummer 1 als veroorzakers van huidveroudering. Goede bescherming bieden is dus erg van belang en de eerste stap naar een gezonde, verbeterde en verjongde huid.

Tips om je huid zo goed mogelijk te beschermen:

  • De juiste UV-protector beschermt broad spectrum. Dit betekent dat de UV-protector zich moet kunnen wapenen tegen de schadelijke stralingen van UVA, UVB, maar er ook een bescherming in moet zitten tegen HEV en Ultraviolet licht. Met name deze laatste stralingen komen via beeldschermen vrij bij het gebruik van bijvoorbeeld een telefoon, laptop- of televisie.
  • Helaas zal geen enkele UV-protector de huid de gehele dag kunnen beschermen. Breng daarom altijd gedurende de dag om de 2 à 3 uur de UV-Protector opnieuw aan.
  • Het is belangrijk dat je niet alleen je gelaat beschermt, maar alle delen van het lichaam die worden blootgesteld aan de zon. Vergeet dus niet om tijdens het aanbrengen je hals, decolleté en de rug van de handen mee te nemen. Deze worden namelijk veelvuldig onbeschermd blootgesteld aan de zon en verraden de leeftijd van de huid soms heel snel ;-).

Een UV-protector gebruik je altijd ‘over’ je gezichtsverzorging heen. Ook in ons C-ME protocol gebruik je de UV-protector als laatste stap (na de Anti-Oxidant Day Serum). Dit biedt een zijdezacht en mat beschermlaagje over je huid, zonder de poriën af te sluiten. 

Waarom C-ME UV-Protector je beste keus zal zijn?

Onze C-ME UV-protector heeft een hoogvermogen aan beschermende en speciale ingrediënten. Een mooi ingrediënt in onze UV-protector is onder andere L-Carnosine. Dit is een unieke en natuurlijke peptide tegen daglicht en blauwlicht en beschermt daarmee tegen alle schadelijke stralingen (broad spectrum). Daarnaast gaat L-Carnosine rimpels effectief tegen en wordt het huidverouderingsproces aanzienlijk verminderd en vertraagd.

UV-protector bezit ook hydrolized wheat wat ervoor zorg dat de huid langdurig beschermd blijft, niet vettig aanvoelt en er een witte waas ontstaat. De UV-protector heeft een basis van minerale filters, dit zijn de minst belastende filters in de omgeving ten aanzien van huidvriendelijkheid, huidverdraagzaamheid en milieu. Belangrijk, want onze UV-protector laat zich in de zomermaanden bij een frisse duik goed afbreken in oppervlaktewateren en laat geen waas of laagje achter op het water. Daarnaast is het product niet-comedogeen en zal dus niet de poriën verstoppen waardoor onzuiverheden zouden kunnen ontstaan.

Wat kan ik inzetten om zonschade te herstellen?

Inmiddels zijn we met de ontwikkeling in huidbescherming bewust van de bescherming tegen zon, maar zijn we ons ook bewust van de mogelijkheden om preventief te werken aan onze een beschermende huidbarrière? Een uitgebreide Vitamine C kuur voor, tijdens & na zonexposure kan huidschade voorkomen bij preventief gebruik en herstellen als aftercare.

Dat je met de juiste mix aan producten een beetje meer van de zon kan genieten gaat 

makkelijker als je weet dat je huid de meest krachtige weerbaarheid heeft ontwikkeld door de juiste mix van skincare te gebruiken. 

Lees hier snel verder hoe ons Vitamine C Serum 20% in combinatie met UV Protector een dubbele weerbaarheid voor je huid betekent tegen zonschade!